Justitiecentrum Leipzig met zijn in wit architectonisch vormgegeven betonnen gevel straalt als nooit tevoren

Sinds het begin van de renovatie van het justitiecentrum in 2017 is er veel gebeurd. Het gebouw krijgt een nieuwe voorgevel, evenals en een nieuwbouwcomplex met woon- en werkruimte, geleverd door de prefab-fabriek van HERING in Burbach. In de eerste fase van de bouw beslaat het herstel van het beschermde gebouw, waarin het Openbaar Ministerie, de kanton- en de gespecialiseerde rechtbank zetelen. Aangrenzend, op het terrein van de voormalige strafgevangenis, wordt nieuwbouw gerealiseerd.

HERING Architectural Concrete kreeg de opdracht voor de renovatie van de ongeveer 3700 m² architectonisch betonnen voorgevel, die wordt voorzien van een witte, gladde afwerking. De bouwplaats van het justitiecentrum heeft een geschiedenis. Tijdens de DDR-tijd van 1960 tot 1981 bevond zich hier de executieplaats voor de ter dood veroordeelden. De gevangenisvleugel op de binnenplaats van het pand werd in 2002 gesloopt. In het deel van het gebouw in de Arndtstraße komt een gedenkteken en een museum over de voormalige executieplaats.
 


Altijd op de hoogte met de HERING-Newsletter!

Newsletter IconNewsletter