Nieuwe daken voor het treinstation Solingen

In het kader van het „Modernisierungsoffensive (MOF) 2“ wordt het centraal station in Solingen uitgebreid vernieuwd en barrièrevrij vormgegeven: de perrons worden voorzien van een tactiel geleidingssysteem en voor een opstapvrije toegang tot de treinen verhoogd. Daarnaast wordt het station onder andere uitgerust met een nieuw trajectinformatiesysteem alsmede nieuwe weerbestendige gebouwen en perrondaken.

In opdracht van de firma Balter Bau bouwt HERING twee perronoverkappingen van het type Bodenheim. Reeds in de nazomer 2016 werd op het nieuwe middenperron in een eerste fase een 162 lang en ruim 10 m breed Bodenheim-dak type 2 gebouwd. Voor de barrièrevrije toegang van het nieuwe perron dient een lift, waarvan de behuizing via een doordringing van de dakhuid in het perrondak werd geïntegreerd. De tweede bouwfase voor de bescherming tegen weersinvloeden op het hoofdperron vond in november 2016 plaats.

Vanwege de krappe montagetijd van slechts drie weken voor de complete voltooiing van het 121 meter lange en tussen 6,50 en 7,60 meter brede Bodenheim-dak type 1, werd met twee ploegen gewerkt. Bovendien werden voor de fundering prefabdelen gebruikt. Omdat het perrondak op het stationsgebouw aansluit, moest het zowel worden aangepast aan als aangesloten op het gebouw. Na afloop van de werkzaamheden begin december kunnen de dagelijks meer dan 16.000 reizigers barrièrevrij en tegen het weer beschermd in Solingen in- en uitstappen.

Skip to main content