Sartorius Campus Göttingen wordt uitgebreid

Een aantal jaren geleden planden de architecten Bünemann & Collegen het kantoor- en administratief complex met parkeergarage ʽSartorius Campusʼ in Göttingen. Dit is in de afgelopen jaren gerealiseerd. Ook voor het jaar 2020 was een nieuw complex gepland: gebouw 18. Voor deze nieuwbouw was een doorgang gepland met een brug vanuit gebouw 17, dat afgelopen jaar is voltooid.

Hiertoe werd een deel van de gevel van het gebouw 17 verwijderd, om de brug te kunnen bouwen. Vervolgens werd de witte gevel van gebouw 17 weer gemonteerd en de nieuwbouw van gebouw 18 met hetzelfde uiterlijk gerealiseerd.

Naast de witte geprefabriceerde betonnen elementen in een met zuur behandelde en gehydrofobeerde uitvoering werden ook de onderdekken weer voorzien van betoShell® Classic met glad oppervlak. Op die manier blijft het monolithische karakter van het totaalbeeld behouden.

In totaal werden ruim 5.400 m² witte geprefabriceerde betonnen elementen verwerkt tot een imposante gevel.
 

Skip to main content