Alles uit één hand: Renovatie van het station in Hungen

met spoorwegbouw, ingenieursbouw, perrons en overkappingen van HERING - en alles barrièrevrij!

HERING Bahnbau kreeg in juli 2016 de opdracht het station Hungen – gelegen in Hessen, 20 km ten zuiden van Gießen – hoogwaardig en modern uit te bouwen. Eén jaar lang werd met volle inzet gewerkt zodat tijdens de officiële opening op 11 oktober een barrièrevrij station met kunstzinnige, lokale kleurschakeling kon worden gepresenteerd.

Na omvangrijke sloopwerkzaamheden bij een oude tunnel en van het hoofd- en middenperron werd achtereenvolgens de nieuwbouw van deze perrons gestart. Een bijzondere uitdaging was dat het werk tijdens normaal bedrijf moest worden uitgevoerd, wat echter met bravoure lukte.

Bij de betonwerkzaamheden moest bovendien het PU-verlengstuk van het middenperron nieuw worden gebouwd. Het frame van dit verlengstuk werd extern gemaakt en uiteindelijk op zijn plaats gezet. Verder werden de lift- en trappenhuizen naar het midden- en hoofdperron gerenoveerd en de HDI-methode werd een ondervanging van de oude PU gemaakt.  In totaal werden de perrons telkens over een afstand van 90 meter nieuw gebouwd.

HERING Systeme zorgde er daarna voor dat alles onder dak kwam – in dit geval twee daken van het type "Bodenheim light" met een lengte van elk 22 m. De overkapping, die over het middenperron werd gemonteerd, werd eerst gebouwd en kort daarna vond de montage van het dak over het hoofdperron plaats.

Officiële opening van het station Hungen na barrièrevrije uitbouw

De puntjes op de i vormde duidelijk de wandafwerking in de vorm van hoogwaardige mozaïekmotieven en een graffiti bij de tunnel, die door kunstenaar Andreas Wagner en studenten van de scholengemeenschap Hungen werden aangebracht. Van deze moderne en uitnodigende vormgeving konden zich tijdens de opening van het station op 11.10.2017 diverse vertegenwoordigers uit de politiek en van de Deutsche Bahn AG overtuigen. Een extra voordeel naast het barrièrevrije design van het station is het feit dat aan de achterkant van het station een nieuwe ingang naar de school ontstond. Geen wonder dus dat de burgemeester van Hungen, Rainer Wengorsch, dat het project een „duidelijke verbetering van de aantrekkelijkheid“ van de stad noemde.
Skip to main content