Sanering van het gebouw Große Bleichen in Hamburg

In de onmiddellijke nabijheid van de Binnenalster en de wandelpromenade Jungfernstieg werd in de zomer van 2018 begonnen met de montage van een betoShell®-gevel op het gebouw Große Bleichen 3. Door de speciale geometrie van het bestaande gebouw kwam een uit vele schuine vlakken en aangepaste kozijnen bestaande gevel tot stand, die zich harmonisch in de exclusieve omgeving invoegt. Het project had een geveloppervlak van in totaal 330 m² met 98 geprefabriceerde betonelementen, waarvan het oppervlak in Noors Wit werd uitgevoerd. De putjes van de geprefabriceerde elementen werden gewassen en steken bijgevolg nog meer tegen het resterende oppervlak af.

Omdat er voor de werkzaamheden slechts weinig plaats was en het overdag op de straat zeer druk, moesten de betoShell®-elementen 's nachts worden gemonteerd.

Bijzonder aan dit project was ook dat het HALFEN-systeem SL30 hier voor het eerst werd toegepast.
 

Skip to main content